Pörssitiedote joulukuuta 18, 2003 11.04.08 ap. CET

METSO JATKAA NEUVOTTELUJA THYSSENKRUPP AUTOMOTIVEN KANSSA

ThyssenKrupp Automotive AG on ilmoittanut Metso-konsernille, ettei se aio käyttää vuoden 2003 loppuun mennessä optiotaan ostaa loput 90 prosenttia Valmet Automotive Oy:n osakekannasta. ThyssenKrupp Automotive omistaa tällä hetkellä 10 prosenttia Valmet Automotivesta. ThyssenKrupp Automotive on kuitenkin edelleen kiinnostunut autotehtaasta ja Metso ja ThyssenKrupp Automotive ovat sopineet neuvottelujen jatkumisesta vuonna 2004.
Metso-konserniin kuuluva Valmet Automotive on keskittynyt vaativien erikoisautojen sopimusvalmistukseen ja kehitykseen. Metson strategian mukaisesti autonvalmistus ei kuulu konsernin ydinliiketoimintoihin ja tavoitteena on ollut etsiä Valmet Automotivelle strateginen liiketoimintakumppani.
ThyssenKrupp Automotive kuuluu maailman suurimpiin autoteollisuuden toimittajiin ja yrityksen vuosiliikevaihto on noin 6,1 miljardia euroa. Yrityksellä on yli 120 tehdasta 16 eri maassa, ja sen asiakkaina ovat maailman johtavat autonvalmistajat. ThyssenKrupp Automotiven henkilöstömäärä on noin 41 000.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter