Pörssitiedote joulukuuta 18, 2003 10.01.58 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperin tuotantolinjan Algeriaan

 
Metso Paper toimittaa pehmopaperin tuotantolinjan siistauslaitteineen SARL Ouate-Industries -yhtiölle Algeriaan. Uuden tehtaan tuotanto käynnistyy huhtikuussa 2005. Tilauksen arvo on noin 36 miljoonaa euroa.
Tilaukseen sisältyy 2,7 metriä leveä pehmopaperikone, siistauslaitos, rullankäsittelyjärjestelmä, jälkileikkuri, prosessilaitteet, putkistot, kenttäinstrumentointi, sähköjärjestelmä, tehdassuunnittelu, rakennusteknisiä järjestelmiä ja ilmastointijärjestelmä. Lisäksi Metso Automation toimittaa valvontajärjestelmiä. Metso Paper vastaa myös asennuksesta ja käyntiinajon ohjauksesta, tehtaan käyttö- ja ylläpitohenkilöstön koulutuksesta sekä käyntiinajon jälkeisestä huollosta.
Käynnistyttyään tehdas tuottaa vuodessa 25 000 tonnia kasvopaperia, lautasliinoja, WC-paperia, paperipyyhkeitä ja konekiillotettua MG-paperia. Raaka-aineena käytetään kierrätyskuitua.
SARL Ouate-Industries on uusi yhtiö, ja Algerian ensimmäinen pehmopaperin tuottaja. Yritys kuuluu Tonic Emballage Groupiin, joka on maan johtavia kotelokartongin tuottajia.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter