Pörssitiedote joulukuuta 22, 2003 02.02.02 ip. CET

Metso uudistaa Stora Enson LWC-paperikonetta Wisconsinissa, Yhdysvalloissa

Metso Paper toimittaa Stora Enso North Americalle paperikoneuudistuksen Wisconsinissa, Yhdysvalloissa toimivaan Bironin tehtaaseen. LWC-linja käynnistyy uudistettuna vuoden 2005 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on noin 23 miljoonaa euroa.
Toimitus parantaa linjan tuottavuutta ja paperin laatua. Toimitukseen sisältyvät puristin- ja kuivatusosien, päällystysaseman, uudelleenrullaimen ja superkalanterin uudistus sekä uusi rullain ja pituusleikkuri.
Bironin tehtaalla on kaksi LWC-paperikonetta, joista PM 26 on uudempi (1986) ja leveämpi (8 280 mm). Stora Enso North Americalla on Wisconsinissa kuusi tehdasta, jotka tuottavat pääasiassa päällystettyjä paperilajeja. Yhtiöllä on lisäksi Minnesotassa SC-aikakauslehtipaperia tuottava tehdas ja Kanadan Nova Scotiassa SC- ja sanomalehtipapereita tuottava tehdas.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter