Pörssitiedote helmikuuta 5, 2003 01.42.36 ip. CET

BERTEL KARLSTEDT NIMITETTY METSO PAPERIN TOIMITUSJOHTAJAKSI

Metso-konsernin hallitus on nimittänyt Metson kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alueen, Metso Paperin, toimitusjohtajaksi ja Metson johtoryhmän jäseneksi DI Bertel Karlstedtin (40) 1.3.2003 alkaen. Hän toimii tällä hetkellä Metso Paperin paperinvalmistuslinjan johtajana. Metso Paperin varatoimitusjohtajana jatkaa Arto Aaltonen.
Metso Paperin nykyinen toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Juhani Pakkala, siirtyy eläkkeelle 31.7.2003 ja jää Metso Paperin hallituksen jäseneksi. Pakkala tuli Valmet Oy:n palvelukseen vuonna 1970 ja on ollut yhtiössä eri johtotehtävissä Suomessa, Kanadassa ja USA:ssa. Hänen johdollaan Metso Paper on kasvanut alansa markkina- ja teknologiajohtajaksi. Pakkala tukee käynnistettävää Metso Paperin toimintamallin uudistusta laajan kokemuksensa pohjalta.
Metso Paperin 1.3.2003 aloittavan uuden toimintamallin mukaisten linjojen johtoon nimitetään:
- Paperit-liiketoimintalinja: DI Hannu Mälkiä, sijaintipaikka Jyväskylä, johtaa tällä hetkellä Metso Paperin mekaanisen massanvalmistuksen linjaa.
- Kartongit-liiketoimintalinja: DI Kaj Lindroos, sijaintipaikka Järvenpää, toimii Metso Paperin päällystys ja rullaus
-liiketoimintayksikön johtajana.
- Mekaanisen massan liiketoimintalinja: DI Arto Aaltonen, sijaintipaikka Helsinki, johtaa liiketoimintalinjan toimintaa varatoimitusjohtajan tehtävän ohella.
- Kemiallisen massan linja: DI Hannu Hakamäki, sijaintipaikka Pori, toimii tällä hetkellä Metso Paperin kemiallisen massanvalmistuksen linjan johtajana.
- Huoltopalvelut-liiketoimintalinja: DI Jukka Tiitinen, sijaintipaikka Helsinki, johtaa nyt Metso Paperin Service-toimintaa.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter