Pörssitiedote helmikuuta 7, 2003 11.07.43 ap. CET

Metson SCADA-järjestelmäratkaisujen myynti Telventille saatettu päätökseen

Metso-konsernin SCADA-kaukokäyttöjärjestelmiä toimittavan Network Management Systemsin (NMS) myynti espanjalaiselle Telventille on saatettu päätökseen 5.2.2003.
NMS:n päätoimipaikka on Calgaryssä, Kanadassa. Muut myytävät yksiköt sijaitsevat Houstonissa, Teksasissa ja Baltimoressa, Marylandissä, Yhdysvalloissa. Yksiköiden henkilöstön määrä on noin 400 ja vuosiliikevaihto lähes 60 miljoonaa euroa.
Myynti on osa Metson strategiaa keskittyä sellu- ja paperiteollisuuden sekä kiven- ja mineraalienkäsittelyn palveluihin, prosesseihin ja automaatioratkaisuihin, ja luopua ydinliiketoimintansa ulkopuolisista toiminnoista.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter