Pörssitiedote maaliskuuta 17, 2003 01.02.51 ip. CET

METSO AVASI UUDEN HIERREMASSALINJAN ANJALANKOSKEN TEKNOLOGIAKESKUKSEEN

Metso Paper vihki tänään käyttöön uuden hierremassojen tuotantolinjan osana Metson Anjalankosken teknologiakeskusta. Keskusta käytetään massanvalmistustekniikan kehittämiseen ja asiakaskoeajoihin. Hankkeen kokonaishinta on 7 miljoonaa euroa, ja rahoittajina toimivat Metso Paperin lisäksi Kouvolan seudun kuntayhtymän kehittämisrahasto ja Kaakkois-Suomen Interreg IIIA -ohjelma. Hierrelinjan tilaaja on Kymenlaakson maakunnan innovaatioita ja tuotekehitystä edistävä BIC Kymi.
Uusi hierremassalinja täydentää koelaitoksen muita mekaanisen massanvalmistuksen tuotantoprosesseja, ja sen tavoitteena on edistää hierreteknologian kehitystä ja osaamista. Erityisesti keskitytään lehtipuulajien jalostusmenetelmien kehittämiseen. Uusi linja tuottaa noin 25 tonnia hierremassaa vuorokaudessa. Massatuotantoa käytetään myös Metso Paperin omissa paperi- ja kartonkikoekoneissa Anjalankoskella ja Jyväskylässä.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter