Pörssitiedote maaliskuuta 19, 2003 10.09.55 ap. CET

METSO TOIMITTAA 100 MILJOONAN EURON PAPERINVALMISTUSLINJAN KIINAAN

Metso Paper toimittaa täydellisen LWC-aikakauslehtipaperin tuotantolinjan Jiangxi Chenming Paper Co., Ltd.:lle Kiinaan. Uusi linja muodostaa pääosan Nanchangiin, Jiangxin maakuntaan rakennettavasta uudesta paperitehtaasta, joka käynnistyy syksyllä 2004. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.
8,6 metriä leveän paperikoneen lisäksi toimitus kattaa koko tuotantoprosessin, mukaan lukien massankäsittely- ja kuiduntalteenottojärjestelmät, märänpään kemikaalien käsittelyjärjestelmän, paperikoneeseen liittyvän päällystysyksikön ja monitelakalanterin sekä pituusleikkurit ja rullankäsittelyjärjestelmän. Uusi linja tuottaa 1 213 tonnia korkealaatuista LWC-paperia päivässä. Metso Automation toimittaa prosessin automaatio-, hallinta- ja valvontajärjestelmät.
Jiangxi Chengmingin tilaus on Metson kolmas Kiinaan toimittama LWC-paperikone kahden vuoden sisällä. Jiangxi Chenming Paper Co., Ltd.:n pääomistaja on Shandong Chenming Holdings Ltd., joka on yksi Kiinan suurimpia paperin tuottajia. Metso Paper on aiemmin toimittanut Shandongille kolme paperikonetta: Shouguang PM1:n vuonna 1998 sekä Shouguang PM2:n ja Wuhan Hanyang PM1:n vuonna 2002.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter