Pörssitiedote maaliskuuta 26, 2003 02.31.55 ip. CET

METSO TOIMITTAA KUUMAHIERRELINJAT STORA ENSOLLE VARKAUTEEN JA KANADAAN

Metso Paper toimittaa kuumahierrelinjat Stora Enson Varkauden ja Port Hawkesburyn tehtaille. Varkauteen toimitettava massalinja otetaan käyttöön kesäkuussa 2004. Port Hawkesburyssä, Nova Scotiassa, Kanadassa, uuden linjan käynnistys on syyskuussa 2004.
 
Stora Enson Varkauden sanomalehtipaperitehtaalle toimitetaan kuumahierrelinja, joka korvaa tehtaan nykyisen hiomon. Toimitus sisältää kaikki pääprosessilaitteet. Asennus alkaa marraskuussa 2003. Uusi linja pystyy tuottamaan 650-700 tonnia kuumahierremassaa päivässä. Massaa käytetään Varkauden tehtaan kahdessa sanomalehti- ja luettelopaperia valmistavissa paperikoneessa.
 
Kanadaan, Port Hawkesburyyn toimitetaan niin ikään kuumahierrelinja, ja se korvaa tehtaan nykyisen hiomon ja kemimekaanisen massalinjan. Linjan asennus alkaa tammikuussa 2004. Uuden massalinjan maksimikapasiteetti on 880 päivätonnia. Toimitus sisältää kaikki pääprosessilaitteet. Lisäksi Metso Automation toimittaa linjan DCS-ohjausjärjestelmän. Uuden linjan valmistamaa mekaanista massaa käytetään pääasiassa tehtaan sanomalehtipaperikoneessa.
 
Hierto on mekaaninen massanvalmistusmenetelmä, jossa puun kuidut irrotetaan toisistaan mekaanisen rasituksen avulla. Kuumahierremassojen tärkein käyttökohde on ns. puupitoisten painopapereiden valmistus, mihin hierremassat soveltuvat hyvin sellua edullisempien tuotantokustannusten ja hyvien painatusteknisten ominaisuuksiensa ansiosta.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
Lisätietoja antavat:
 
Ulf Hellberg, yksikönjohtaja, Metso Paper, mekaaninen massanvalmistus
puh. +46 60 16 58 57
 
Garth Russell, myyntijohtaja, Metso Paper, mekaaninen massanvalmistus
puh. +1 770 263 1584
 
Jari Koikkalainen, myyntijohtaja, Metso Paper, mekaaninen massatekniikka
puh. 020 482 9213
 
Helena Aatinen, viestintäjohtaja, Metso-konserni
puh. 020 484 3004

Metso in Twitter