Pörssitiedote huhtikuuta 23, 2003 04.06.00 ip. CET

Metso toimittaa leijupetikuivaimen Codelcon kuparikaivokseen Chileen

Metso Minerals toimittaa Codelcolle, Chilen valtiolliselle kaivosyhtiölle, leijupetikuivaimen. Kaupan arvon on 10 miljoonaa euroa, ja sopimukseen sisältyvät myös suunnittelu, asennus ja käyntiinajo. Kuivain otetaan käyttöön vuoden 2004 toisella neljänneksellä.
 
Leijupetikuivainta käytetään kuparirikasteen kuivattamisessa. Prosessin aikana rikasteen kosteusprosentti laskee 10 prosentista 0,2 prosenttiin. Kuivatettu rikaste syötetään edelleen sulatettavaksi konvertterireaktorissa.
 
Codelco on maailman suurin kuparintuottaja. Vuonna 2000 yritys tuotti 1,6 miljoonaa tonnia kuparia, mikä oli noin 16 prosenttia läntisen maailman kuparituotannosta. Chilen valtion täysin omistama kaivosyhtiö vastaa noin 18 prosentista Chilen ulkomaankaupasta ja 4 prosentista bruttokansantuotteesta. Codelco-konserni koostuu viidestä kaivosdivisioonasta. Nyt tilattu leijupetikuivain toimitetaan El Teniente -divisioonalle. Aikaisemmin tänä vuonna Metso Mineralsin toimittama leijupetikuivain otettiin käyttöön Codelcon Salvador-divisioonassa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter