Pörssitiedote toukokuuta 27, 2003 01.53.55 ip. CET

Metso Paper suunnittelee vähentävänsä arviolta 300 henkilöä Pohjoismaissa

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue, Metso Paper, tehostaa toimintaansa ja suunnittelee vähentävänsä Suomessa ja Ruotsissa yhteensä noin 300 työntekijää vuoden 2003 loppuun mennessä.
Henkilöstövähennykset liittyvät liiketoiminta-alueen toimintamallin uudistamiseen ja tavoitteeseen tehostaa toimintaa sekä parantaa kannattavuutta selvästi nykyisessä markkinatilanteessa. Metso Paperin toimintojen painopistettä siirretään uusille ja kasvaville markkina-alueille ja lähemmäksi asiakkaita vahvistamalla erityisesti Kiinan ja Etelä-Amerikan toimintaa. Painopisteen muutos merkitsee organisaatiorakenteen muutoksia Pohjoismaissa ja Pohjois-Amerikassa.
Yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa aloitetaan eri paikkakunnilla Suomessa ja Ruotsissa tulevien viikkojen aikana. Suomessa vähennystarve kohdistuu pääosin yksiköihin Järvenpäässä, Jyväskylässä, Turussa, Karhulassa, Valkeakoskella ja Porissa. Ruotsissa neuvottelut aloitetaan Karlstadissa ja Sundsvallissa.
Vähennysten arvioidaan toteutuvan pääosin vuoden 2003 lopussa tai aivan vuoden 2004 alussa.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter