Pörssitiedote toukokuuta 6, 2003 10.32.14 ap. CET

METSO UUDISTAA PAPERIKONEEN STORA ENSO NYMÖLLAN TEHTAALLA RUOTSISSA

Metso uudistaa Stora Enso Fine Paper AB:n Nymöllan tehtaan kopiopaperia valmistavan PM1-linjan Ruotsissa. Tilaus on osa tehtaan uudistusprojektia, jonka kokonaisarvo on yli 20 miljoonaa euroa. Uusittu linja käynnistyy helmikuussa 2004.
Metso Paperin toimitus sisältää paperikoneen kalanterin uudistamisen, esi- ja jälkikuivatusosien modernisoinnin, viiraosan poistojärjestelmän kapasiteettin nostamisen sekä kuivatusosan uuden lämmöntalteenottojärjestelmän. Lisäksi Metso Automation laajentaa ja uudistaa linjan automaatio- ja valvontajärjestelmiä.
Uudistuksen tavoitteena on parantaa kopiopaperin laatua ja paperikoneen ajettavuutta. Uusinnan jälkeen koneella voidaan valmistaa myös värillistä kopiopaperia.
Stora Enso Nymöllan tehdas on yksi maailman johtavista hienopaperin valmistajista. Tehdas tuottaa päällystämätöntä hienopaperia, pääasiassa kopiopaperia, jonka neliöpainot vaihtelevat 60 - 160 g/m² välillä.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter