Pörssitiedote toukokuuta 13, 2003 01.11.07 ip. CET

Metso uudistaa Stora Enson paperikonetta Ranskassa

Metso Paper uudistaa Stora Enson LWC-paperikonetta Corbehemissa, Ranskassa. Modernisoinnilla parannetaan koneen tuottaman paperin laatua ja koneen ajonopeutta. Uudistettu kone käynnistetään vuoden 2004 aikana. Tilauksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.
Viiranleveydeltään 9,7-metrinen Corbehem PM 5, jonka alunperin toimitti Voith vuonna 1990, on yksi maailman suurimpia kevyesti päällystettyä aikakauslehtipaperia (LWC) valmistavia koneita. Metso Paperin toimitus käsittää perälaatikon, kitaformerin, puristimen, puhalluslaatikot, päänvientilaitteet sekä ilmakuivaimet. Uudistuksella koneen ajonopeus kasvaa 1200 metristä/min 1500 metriin/min.
Stora Enson Pohjois-Ranskassa sijaitseva Corbehemin tehdas tuottaa kolmella paperikoneellaan vuodessa yhteensä noin 500 000 tonnia LWC-aikakauslehtipaperia.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter