Pörssitiedote kesäkuuta 2, 2003 08.03.47 ap. CET

Metso ja Sumitomo Heavy Industries perustavat massa- ja paperiteknologian yhteisyrityksen Japaniin

Metso Paper, Metso Automation ja Sumitomo Heavy Industries, Ltd. (SHI) ovat sopineet yhteisyrityksen perustamisesta Japaniin. Lokakuussa 2003 toimintansa aloittava uusi yritys laajentaa Japanin sellu- ja paperiteollisuudelle suunnattua tuote- ja palvelutarjontaa varsinkin koneiden ja prosessien uusinnoissa ja modernisoinneissa. Metso omistaa yrityksestä 65 prosenttia ja SHI 35 prosenttia.
Uusi yhteisyritys keskittyy erityisesti uusintoihin, modernisointeihin ja jälkimarkkinapalveluihin. Yhdistämällä Metso Paperin ja SHI:n massa- ja paperiteknologian osaamisen Metso Automationin säätö- ja automaatioteknologiaan japanilaisille asiakkaille voidaan tarjota entistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja.
Tokioon perustettavan yrityksen palvelukseen siirtyy yhteensä noin 40 Metson ja SHI:n prosessi- ja koneteknologia-asiantuntijaa. Yrityksen osakepääoma on noin 3,2 miljoonaa euroa (450 miljoonaa jeniä). Yhteisyritys hankkii laitteet Metso-konsernilta maailmanlaajuisesti ja Sumitomo Heavy Industries Techno Fort -yksiköstä Japanista.
Japani on maailman suurimpia paperin ja kartongin kuluttajia: vuosittain kulutus on 250 kg henkeä kohden. Maan oma paperi- ja kartonkituotanto - noin 30 miljoonaa tonnia vuodessa - kattaa valtaosan kysynnästä.
Sumitomo Heavy Industries, Ltd. on valmistaa teollisuusteknologiaa, mm. laivoja, siltoja ja teräsrakenteita, ympäristönsuojelutekniikkaa, voimansiirtolaitteita, muovinvalukoneita, laserprosessointijärjestelmiä, hiukkaskiihdyttimiä ja materiaalinkäsittelyjärjestelmiä. Vuonna 2002 SHI:n liikevaihto oli 3,5 miljardia euroa (481 miljoonaa jeniä), ja sen palveluksessa oli noin 11 700 työntekijää. Metso ja SHI ovat tehneet yhteistyötä Japanissa vuodesta 1976.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter