Pörssitiedote kesäkuuta 10, 2003 02.01.23 ip. CET

Metso uusii Norske Skogin kaksi paperikonetta Itävallassa ja Norjassa

Metso Paper uusii Norske Skogin kaksi paperikonetta Bruckissa Itävallassa ja Norjan Haldenissa. Uusinnat valmistuvat maaliskuussa 2004. Tilausten yhteisarvo on noin 22 miljoonaa euroa.
Bruckin tehtaalle Itävaltaan toimitetaan LWC-paperikoneeseen (PM4) uusi märkäpää sekä viiraosa. Beloitin vuonna 1989 alunperin toimittaman koneen viiran leveys on 7,15 metriä. Uudistuksen tavoitteena on parantaa paperin laatua ja lisätä tuotantoa.
Saugbrugin tehtaalle Norjan Haldeniin Metso Paper toimittaa SC-paperikoneeseen (PM6) uuden perälaatikon sekä kuivatusosan muutoksia. Valmetin vuonna 1993 toimittaman koneen viiran leveys on 9,4 metriä. Uudistuksen tavoitteena on tuotantokapasiteetin lisääminen.
Norske Skog on maailman toiseksi suurin painopaperintuottaja. Se omistaa kokonaan tai osittain 23 tehdasta 15 maassa viidessä maanosassa. Vuonna 2002 Norske Skogin liikevaihto oli 23,5 miljardia Norjan kruunua (2,9 miljardia euroa).
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter