Pörssitiedote heinäkuuta 23, 2003 01.02.21 ip. CET

METSO TOIMITTAA PUUNKÄSITTELYLAITOKSEN VERACELILLE BRASILIAAN

Metso Paper toimittaa brasilialaisen Veracel Celulose S.A.:n uuteen sellutehtaaseen puunkäsittelylaitoksen. Tilauksen arvo on noin 25 miljoonaa euroa, mikä sisältää myös alihankkijoiden toimituksia. Bahian osavaltioon, Eunápolikseen rakennettava tehdas suunnitellaan käynnistettävän vuoden 2005 puolivälissä.
Metso Paperin toimitus sisältää täydellisen puunkäsittelyjärjestelmän eukalyptuspuulle, joka tuotetaan Veracel'in istutusmetsissä. Maailman suurimpiin kuuluvaan puunkäsittelyjärjestelmään rakennetaan kaksi haketuslinjaa sekä järjestelmät hakkeen käsittelyyn, varastointiin ja materiaalin polttoon.
Veracel Celulose on Stora Enso Oyj:n ja Aracruz Celulose S.A.:n omistama yritys. Rakennettava tehdas tulee tuottamaan 900 000 tonnia täysvalkaistua eukalyptussellua vuodessa.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter