Pörssitiedote heinäkuuta 3, 2003 09.59.43 ap. CET

Metso uudistaa slovakialaista sellu- ja paperitehdasta

Metso Paper uudistaa slovakialaisen Severoslovenske Celulozky a Papierne a.s.:n sellu- ja paperitehdasta Ruzomberokissa. Hankkeella parannetaan tehtaan tuotantoa ja vähennetään valmistusprosessien ympäristövaikutuksia. Uudistukset valmistuvat vaiheittain syyskuuhun 2004 mennessä.
 
Metso Paperin toimitukseen kuuluu pesemön, lajittamon sekä happidelignifiointi- ja valkaisuprosessien modernisointi. Lisäksi Metso Paper toimittaa paperitehtaalle täydellisen paalinpurkulinjan. Uusien laitteiden avulla tehdas lisää korkealaatuisen massan päivätuotantoaan nykyisestä 900 tonnista 1 300 tonniin ilmakuivattua massaa. Uusi happidelignifiointimenetelmä vähentää sekä kemikaalien kulutusta että kustannuksia ja lisää massan saantoa. Valkaisun otsonivaihe puolestaan alentaa valkaisuprosessissa syntyvien haitallisten orgaanisten klooriyhdisteiden (AOX) määrää ja vähentää näin tehtaan ympäristövaikutusta.
 
Uusi paalinpurkulinja otetaan käyttöön tämän vuoden lokakuussa, pesemö joulukuussa ja valkaisulaitos syyskuussa 2004.
 
Severoslovenske Celulozky a Papierne a.s. kuuluu Neusiedler-ryhmään, joka on Euroopan johtavia konttoripapereiden valmistajia. Ryhmällä on yhteensä seitsemän tuotantolaitosta Itävallassa, Slovakiassa, Unkarissa, Israelissa ja Komin tasavallassa. Vuonna 2002 Neusiedler-ryhmän liikevaihto oli 1 216 miljoonaa euroa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter