Pörssitiedote elokuuta 6, 2003 01.03.27 ip. CET

METSO UUDISTAA SELLUPROSESSIA STORA ENSON NYMÖLLAN TEHTAALLA RUOTSISSA

Metso Paper toimittaa valkaisemattoman massan prosessiuudistuksen laitteistot Stora Enson Nymöllan tehtaalle etelä-Ruotsiin. Tilauksen arvo on lähes 8 miljoonaa euroa. Uudistettu prosessi on suunniteltu käynnistettävän tammikuun lopussa 2004.
 
Metso Paperin toimitus sisältää kolme pesupuristinta, nykyisen lajittamon uudistuksen, vanhojen prosessilaitteistojen purkamisen sekä uusien asennuksen. Toimitukseen sisältyy lisäksi tarvittavat putkistot sekä käynnistyksen valvonta. Nymöllan sellulinjan kapasiteetti on 720 tonnia täysin valkaistua magnefiittisulfiittisellua päivässä.
 
Stora Enson Nymöllan tehdas on maailman johtavia hienopaperin valmistajia. Tehdas tuottaa päällystämätöntä hienopaperia, pääasiassa kopiopaperia, jonka neliöpainot vaihtelevat 60 - 160 gramman välillä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter