Pörssitiedote syyskuuta 30, 2003 12.10.23 ip. CET

Metso myy CPS Elektroniikan Scanfil Oyj:lle

Metso Automation on sopinut elektroniikan komponentteja valmistavan tytäryhtiönsä, CPS Elektroniikan myymisestä Scanfil Oyj:lle 30.9.2003 alkaen. CPS Elektroniikan myynti on osa Metson tehostamisohjelmaa, jonka mukaisesti luovutaan ydinliiketoiminnan ulkopuolisista toiminnoista ja tuotteista. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.
CPS Elektroniikka Oy on pienten ja keskisuurten sarjojen valmistukseen erikoistunut elektroniikan sopimusvalmistaja, jonka toiminta muodostuu pääosin komponenttien ja piirilevypohjien hankinnasta sekä automaattisesta ja käsinladonnasta, kokoonpanosta, ylläpitosuunnittelusta ja testaustoiminnoista. Yhtiön toimipaikka sijaitsee Tampereella ja sen palveluksessa on noin 130 henkilöä. Noin puolet CPS Elektroniikan liikevaihdosta tulee Metso-konsernin ulkopuolisilta asiakkailta.
Scanfil on tietoliikennesektorin ja teollisuuselektroniikan järjestelmätoimittaja, jolla on tuotantoa Suomessa, Kiinassa, Virossa, Unkarissa ja Belgiassa. Scanfil-konsernin palveluksessa on noin 1 650 henkilöä. Yritys on listattu Helsingin pörssissä.
Scanfil ostaa tuotantoa ja osaamista, jota Metso Automation on käyttänyt laitteissaan jo 10 vuoden ajan. Scanfil jatkaa Metso Automationin merkittävänä elektroniikan sopimusvalmistajana.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter