Pörssitiedote syyskuuta 15, 2003 01.02.08 ip. CET

Metso Paper toimittaa sanomalehtipaperilinjan uuteen paperitehtaaseen Kiinaan

Metso Paper toimittaa täydellisen sanomalehtipaperilinjan kiinalaiselle Hebei PanAsia Long-Teng Paper Co. Ltd:lle. Yksinomaan kierrätyskuitua raaka-aineenaan käyttävä sanomalehtipaperikone käynnistyy kesällä 2005. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Metso Paper on saanut tänä vuonna Kiinasta sellu- ja paperikoneiden ja -laitteiden tilauksia yhteensä noin 550 miljoonan euron arvosta.
Metson toimitus sisältää kokonaisen paperikoneen apulaitteineen, 2 leikkuria, ilmajärjestelmät sekä lyhyen kierron järjestelmän. Metso Automation toimittaa linjan koneautomaation ja laadunhallintajärjestelmän. Paperikoneen viiran leveys on 8,45 metriä, suunnittelunopeus 2000 m/min ja vuotuinen kapasiteetti 330 000 tonnia sanomalehtipaperia.
Paperikone toimitetaan uuteen paperitehtaaseen, joka rakennetaan Hebein maakuntaan, noin 300 km Pekingistä lounaaseen. Koko tehdasinvestoinnin arvo on noin 300 miljoonaa dollaria.
Hebei PanAsia Long-Teng Paper on singaporelaisen PanAsia Paper Co. Pte Ltd:n ja kiinalaisen Hebei Longteng Paper Corporationin omistama yhteisyritys. Yhteisyrityksestä 65 prosenttia omistavan PanAsia Paperin puolestaan omistavat norjalainen Norske Skog ja kanadalainen Abitibi Consolidated. Yhtiö on Aasian suurimpia sanomalehtipaperin tuottajia. Metso Paper on toimittanut aiemmin neljä paperikonetta PanAsia Paperin tehtaisiin Koreassa ja Thaimaassa.
Sanomalehtipaperin kysyntä on Kiinassa kasvanut nopeasti viime vuosina. Kulutus on noussut vuosien 1998 ja 2002 välillä 1,15 miljoonasta tonnista lähes 1,8 miljoonaan tonniin. Markkinaennusteiden mukaan kysyntä jatkaa kasvuaan lähes 8 prosentin vuosivauhtia vuoteen 2010 mennessä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter