Pörssitiedote syyskuuta 26, 2003 10.00.44 ap. CET

Metso toimittaa hierrelinjan Kiinaan

Metso Paper toimittaa valkaistua kemikuumahierrettä (BCTMP) valmistavan tuotantolinjan Shandong Bohui Paper Co. Ltd.:lle Kiinaan. Linja otetaan käyttöön syyskuussa 2004. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Toimitukseen kuuluvat prosessit ovat hakkeenpesu, päälinjajauhatus ja -lajittelu, rejektin saostus ja jauhatus, massan pesu ja valkaisu sekä höyrynerotus. Metso toimittaa myös linjan ohjausjärjestelmän sekä puun- ja hakkeenkäsittelyjärjestelmät.
 
Linjan mitoituskapasiteetti on 660 tonnia korkealaatuista ja -bulkkista BCTMP-massaa päivässä. Massa käytetään kartonginvalmistukseen. Raaka-aineena käytetään kiinalaista poppelia.
 
Shandong Bohui Paper Co. Ltd. sijaitsee Bohuin kaupungissa, Shandongin provinssissa. Emoyhtiö, Shandong Bohui Paper Group, on Kiinan kahdeksanneksi suurin paperintuottaja. Yhtiön paperinvalmistuskapasiteetti on tällä hetkellä 600,000 tonnia vuodessa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter