Pörssitiedote syyskuuta 17, 2003 12.02.18 ip. CET

METSO TOIMITTAA KARTONGINPÄÄLLYSTYSKONEEN SHANDONG CHENMINGILLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa yhdessä kiinalaisen yhteisyrityksensä, Valmet-Xianin kanssa on-machine-päällystyskoneen Shangdong Chenming Paper Holdings Ltd:lle Shouguangiin, Shandongin maakuntaan Kiinan itärannikolle. Uusi linja käynnistyy vuoden 2005 alkupuolella. Tilauksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa.
Metso Paperin toimitus sisältää 4-asemaisen on-machine-päällystyskoneen ilmakuivaimineen sekä massankäsittelyjärjestelmän. Kartonkikoneen rainan leveys on 5 650 mm ja suunnittelunopeus 800 m/min. Lopputuote on pääasiassa korkealaatuista pakkauskartonkia.
Tilauksen toimitukseen osallistuvat Metso Paperin yksiköt Järvenpäässä ja Valkeakoskella sekä Metso Paperin Xianissa sijaitseva yhteisyritys. Vuonna 1989 perustettu Valmet-Xian työllistää noin 1 300 työntekijää.
Metso on myynyt Kiinaan vuoden 2000 alusta noin 20 päällystysasemaa päällystetyn kartongin ja hienopaperin tuotantoon.
Shangdong Chenming Paper Holdings Ltd. on yksi Kiinan suurimpia paperin tuottajia. Sen tuotantokapasiteetti tulee olemaan tämän ja muiden meneillään olevien investoinnin jälkeen 1,5 miljoonaa tonnia paperia ja kartonkia. Shandong Chenming Paper Holdings Ltd.:n osake on listattu Shenzhenin pörssissä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter