Pörssitiedote syyskuuta 2, 2003 03.06.52 ip. CET

Metso uudistaa Segezhan sellu ja -paperitehtaan tuotantolinjan Venäjällä

Metso Paper uudistaa JSC Segezhan sellu- ja paperitehtaan säkkipaperin tuotantolinjan Segezhassa, Venäjän Karjalassa. Tehtaan koko uudistusprojektin arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Uudistettu tuotantolinja käynnistyy alkukesästä 2004.
Metson toimitukseen kuuluu massankäsittelylinja, paperikoneen märkäpään, kuivatusosan ja ilmajärjestelmien uusinta, uusi rullain, leikkuri ja apulaitteita. Lisäksi tehtaalle toimitetaan automaatiojärjestelmä, laadunhallintajärjestelmä sekä kenttälaitteita. Metso Paper vastaa myös asennusten valvonnasta, käynnistystuesta sekä koulutuksesta.
Metso toimitti nyt uusittavan paperikoneen (PM 10) Segezhalle vuonna 1974. Koneen viiranleveys on 7,1 metriä. Uusinnan jälkeen kone tuottaa noin 550 tonnia säkkipaperia vuorokaudessa 750 metrin minuuttinopeudella.
Venäjän paperinkulutuksen odotetaan lähes kaksinkertaistuvan vuosikymmenen loppuun mennessä. Samalla maan sellu- ja paperiteollisuuden viennin ennakoidaan kasvavan jatkuvasti. Näiden kehitystrendien ansiosta Venäjän sellu- ja paperitehtaiden uudistamisen ja tuotantokapasiteetin kasvattamisen arvioidaan nopeutuvan.
Segezhan sellu- ja paperitehdas, aiemmalta nimeltään Segezhabumprom, sijaitsee Koillis-Venäjällä Karjalan tasavallassa, noin 700 kilometriä Pietarista pohjoiseen. Tehtaan kaksi paperikonetta tuottavat vuodessa noin 230 000 tonnia säkkipaperia. Tehdas tuottaa lisäksi 270 miljoonaa säkkiä vuosittain. Tuotteita menee sekä kotimaan että vientimarkkinoille. Tehtaan liikevaihto vuonna 2002 oli 125 miljoonaa dollaria, ja henkilöstön määrä noin 5 300.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter