Pörssitiedote syyskuuta 30, 2003 03.36.07 ip. CET

METSON TEHOSTAMISOHJELMA ETENEE

 
Metso Mineralsin kustannusrakenteen keventämiseksi ja ylikapasiteetin purkamiseksi Yhdysvalloissa, Suomessa ja Ranskassa sijaitsevien tuotantolaitosten toimintaa supistetaan.
Milwaukeen tehtaalla Yhdysvalloissa lopetetaan kaivosmurskainten ja muiden tuotteiden tuotanto vuoden 2004 kesäkuun loppuun mennessä. Järjestely koskee noin sataa henkilöä. Milwaukeen tuotteiden valmistus siirtyy toisiin Metson tehtaisiin ja osittain pohjoisamerikkalaisille alihankkijoille. Järjestelyt eivät koske Milwaukeen muita toimintoja, joita ovat mm. myynti, markkinointi ja tuotekehitys.
Metso Mineralsin murskaintehtaalla Tampereella toiminnan tehostamisjärjestelyt koskevat arviolta 80-100 henkeä. Osa Tampereella valmistettavista murskaimista siirtyy valmistettavaksi Metson muissa tehtaissa. Tampereen murskaintuotannon heikkenevän kuormitustilanteen vuoksi aloitetaan myös neuvottelut lomautuksista. Metso Mineralsin palveluksessa on Tampereella noin 850 henkilöä.
Myös Mâconin tehtaalla Ranskassa ollaan aloittamassa tehostustoimia samoin kuin Metso Mineralsin esikunnassa. Mâconissa Metso Mineralsilla on 275 työntekijää. Metso Mineralsin esikunnan palveluksessa on useissa maissa yhteensä noin 65 henkeä, joista noin 20 hengen tehtävät järjestetään uudelleen.
Tähän mennessä toteutusvaiheeseen edenneiden Metso Mineralsin tehostamistoimien säästövaikutukset ovat vuositasolla yhteensä 18 miljoonaa euroa ja kertakustannukset 21 miljoonaa euroa.
Metso Mineralsilla on valmistusta yli 40 yksikössä ympäri maailmaa ja liiketoiminta-alueen palveluksessa oli vuoden 2002 lopussa lähes 10 800 henkilöä.
Metso Paperin aiemmin ilmoittamat noin 300 henkilön vähentämiseen tähtäävät toimet Pohjois-Amerikassa etenevät lokakuussa toteutusvaiheeseen noin 100 henkilön osalta. Näiden toimien säästövaikutukset ovat vuositasolla yhteensä noin 9 miljoonaa euroa ja kertakustannukset noin 10 miljoonaa euroa. Metso Paperillä on Pohjois-Amerikassa noin 1500 työntekijää yhteensä 15 yksikössä. Loput henkilöstövähennyksiin tähtäävät toimet tarkentuvat vuoden 2003 loppuun mennessä.
Metso Paperin Pohjoismaisen tuotantokapasiteetin vähentämiseen liittyen on käynnistetty Turku Worksin ja paperikoneiden jälkikäsittelylaitteisiin liittyvän Järvenpään komponenttivalmistuksen ulkoistamisen suunnittelu. Näissä kahdessa yksiköissä työskentelee yhteensä noin 200 henkilöä.
Toimet ovat osa Metson kesäkuussa julkistettua toiminnan tehostamisohjelmaa, jolla haetaan vuositasolla 100 miljoonan euron tulosparannusta. Tästä Metso Paperin osuus on 30-40 miljoonaa euroa, Metso Mineralsin osuus 50-60 miljoonaa euroa ja Metso Automationin osuus 10 miljoonaa euroa.
Kustannusrakenteen keventämisen ja toiminnan tehostamisen lisäksi tavoitteena on vahvistaa Metson kilpailukykyä pitkällä aikavälillä samalla kun voimavaroja ja resursseja suunnataan entistä selkeämmin Metson muuntautumiseen asiakasteollisuuksien tarpeita vastaavasti.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter