Pörssitiedote syyskuuta 16, 2003 01.24.50 ip. CET

Metson verkkoraportti voitti WebAward -kilpailun sijoittajasivustojen sarjan

Metso-konsernin vuosiraporttien verkkoversio voitti kansainvälisen WebAward-kilpailun sijoittajasivustojen sarjan. Kilpailun eri sarjoihin osallistui yhteensä yli tuhat verkkosivustoa. Metson raporttien verkkoversion on suunnitellut ja toteuttanut Metson kanssa viestintäalan asiantuntijayritys Evia Helsinki Oy.
Investor Relations -sarjan voittanutta sivustoa kiitettiin laajan materiaalin taitavasta muokkauksesta. "Tieto on yksityiskohtaista, selkeästi jaoteltua ja helposti käytettävää. Ansiokas ominaisuus on graafien vertailtavuus." Tuomaristo nosti esiin myös tekstintuottajien ja ulkoasun suunnittelijoiden taidot.
Metson palkittu sivusto sisältää vuosikatsauksen, tilinpäätöksen ja kestävän kehityksen raportin suomeksi ja englanniksi. Vuosikatsaus ja tilinpäätös esitetään painetun raportin laa-juudessa, mutta kestävän kehityksen verkkoraportti tarjoaa syvempää tietoa. Kokonaisuuteen kehitettiin käyttöä helpottavia toimintoja, kuten graafien valittavuus ja vertailu erillisessä ruudussa, taulukoiden lukuviiva ja liitetietojen nosto tilinpäätöksen ao. kohtaan. Taulukot voi kopioida itselleen myös taulukkomuodossa. Metso on julkaissut verkkoraportit kahtena vuonna.
"Halusimme vuosiraporteissamme nostaa esiin erityisesti Metson vision ja strategian, jota elävöitimme verkossa Metso Future Care -liiketoimintakonseptin ja Metso lyhyesti -osion animoinneilla. Verkkoraporttimme vahvuus onkin asioiden yhdistäminen kokonaisuuksiksi visuaalisuuteen ja käytettävyyteen liittyvien verkko-ominaisuuksien avulla", toteaa viestintäjohtaja Helena Aatinen. "Kokonaisuutta rakennettaessa pidimme mielessä erilaisten käyttäjäryhmien tiedontarpeet. Niin analyytikon, taloustoimittajan kuin yksityissijoittajankin on löydettävä haluamansa tiedot nopeasti", muistuttaa viestintäpäällikkö Jaana M Lappalainen.
Yhdysvalloissa toimiva Web Marketing Association (WMA) on järjestänyt kilpailun vuodesta 1997 lähtien. Tuomaristo koostuu median ja mainostoimistojen edustajista, verkkosuunnittelijoista, sisällön tuottajista ja webmastereista.
WMA arvioi yritysten ja yhteisöjen verkkopalveluita sekä yleisten että toimialakohtaisten vaatimusten perusteella. Sivuja arvioidaan ulkonäön, innovatiivisuuden, sisällön, teknologian, interaktiivisuuden, navigoinnin ja käytön helppouden kannalta.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter