Pörssitiedote tammikuuta 16, 2004 10.04.55 ap. CET

Metso solminut huoltosopimuksen kanadalaisen Papiers Gaspésian kanssa

Metso Paper ja kanadalainen Papiers Gaspésia ovat allekirjoittaneet paperintuotantolinjan viisivuotisen huoltosopimuksen. Metso Paper toimittaa tehtaalle PK1:n huollon hallintapalvelut ja työkalut ennaltaehkäisevään huoltoon sekä vastaa huoltotietojen integroinnista yhdessä Metso Automationin kanssa. Sopimuksen arvoa ei julkisteta. Solmittu sopimus edustaa Metso Paperin liiketoimintaa, joka kattaa asiakkaan prosessin koko elinkaaren uusista koneista ja prosesseista huoltoon, prosessiparannuksiin ja koneiden uudistamiseen.
 
Huoltosopimuksen mukaan Metso Paper varmistaa, että tehtaalla ryhdytään pitkäjänteisesti toteuttamaan ennaltaehkäisevän huollon päivittäisiä toimenpiteitä ja toimintatapoja. Metso Paperin etäyhteydet ja Internet-pohjainen Metso Portal tukevat huoltotoimenpiteitä, ja näiden työkalujen avulla voidaan hyödyntää Metson maailmanlaajuista osaamista.
 
Sopimus täydentää Metso Paperin jo aiemmin Papiers Gaspésian kanssa aloittamia toimitusprojekteja. Papiers Gaspésia tilasi heinäkuussa 2002 Metso Paperilta on-line-superkalanteroitujen ja päällystettyjen kirjoitus- ja painopaperien valmistuslinjan laajan uudistuksen. Uudistus, joka kattaa paperilinjan merkittävimmät osat, valmistuu vuonna 2004.
 
Papiers Gaspésia muodostettiin sen jälkeen kun Québecin työntekijöiden rahasto (Fonds de Solidarité des travailleurs du Québec, FTQ) osti Chandlerin tuotantolaitoksen Abitibi-Consolidated -yhtiöltä. Osallisina ovat myös SGF Rexfor Inc. sekä Tembec Inc.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter