Pörssitiedote tammikuuta 22, 2004 03.02.30 ip. CET

Metso toimittaa arinauunin rautamalmin pelletointilaitokseen Kiinaan

Metso Minerals toimittaa arinauunin (great-kiln) kiinalaiselle Wuhan Iron and Steel (Group) Corporationille (WISCO) Wuhanin kaupungin läheisyyteen Kiinaan. Arinauuni toimitetaan asiakkaan uuteen rautamalmin pelletointilaitokseen, josta tulee alallaan Kiinan suurin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Pelletointilaitos aloittaa toimintansa vuonna 2005.
Rakennettava pelletointilaitos käyttää syötteenä rautamalmirikastetta, joka on sekoitettu magnetiitista ja hematiitista (20/80). Laitoksen vuosituotanto on viisi miljoonaa tonnia korkealaatuista rautamalmipellettiä. Pellettiä käytetään laitoksen uuden polttouunin raaka-aineena teräksen tuotantoprosessissa. Arinauunin lisäksi tilaus sisältää suunnittelun, muiden avainlaitteiden toimituksen sekä käyttöönottotuen. Rakennettava laitos on osa asiakkaan tuotannon voimakasta modernisointisuunnitelmaa.
WISCO kuuluu Wugang Group -ryhmään ja on Kiinan suurimpia teräksen tuottajia. WISCO tuottaa laajaa valikoimaa hiiliterästuotteita.
Toimitukseen osallistuvat Metso Mineralsin yksiköt Danvillessä, Yhdysvalloissa ja Salassa, Ruotsissa. Metso Mineralsin Kiinan yksiköt tukevat toimitusta paikallisin palveluin.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter