Pörssitiedote tammikuuta 28, 2004 01.05.40 ip. CET

METSO UUDISTAA UPM-KYMMENEN PAPERIKONEEN JÄMSÄNKOSKELLA

Metso Paper toimittaa UPM-Kymmenen Jämsänkosken tehtaalle laajan paperikoneen uusinnan. SC-aikakauslehtipaperia tuottava kone käynnistyy uusittuna vuoden 2005 ensimmäisellä neljänneksellä. Kaupan arvo on lähes 20 miljoonaa euroa.
Uudistettava paperikone on vuonna 1992 Metso Paperin alunperin toimittama. Uudistuksessa koneen viira-, puristin- ja kuivatusosaa modernisoidaan vastaamaan tämän päivän paperinvalmistusteknologiaa ja tehokkuusvaatimuksia sekä koneeseen kuuluvien kahden pituusleikkurin automaatiotasoa nostetaan. Uudistettavan paperikoneen viiran leveys on 10,1 metriä.
UPM on maailman johtava painopapereiden valmistaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2002 oli yli 10 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 35 000 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat paino- ja kirjoituspaperit sekä jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:llä on tuotantoa 16 maassa, ja yhtiön päämarkkina-alueet ovat EU-maat ja Pohjois-Amerikka.
UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter