Pörssitiedote marraskuuta 25, 2004 10.03.14 ap. CET

Ningbon kartonkikonejätti käynnistyi Kiinassa

 
Ningbo Xiaogangin kartonginvalmistuslinja PM 1 käynnistyi onnistuneesti Ningbossa, Zhejiangin maakunnassa Kiinassa. Metso Paperin toimittama täysin uusi linja sisältää täydellisen massankäsittelylaitteiston, jossa on kahdeksan linjaa ensiö- ja uusiomassoille, on-line -päällystyskoneen käsittävän kokonaisen kartonkikoneen sekä ilmajärjestelmät. Toimitus sisältää myös tehdassuunnittelun.
 
Uusi linja on maailman suurin kartonginvalmistuslinja ja sen kapasiteetti on 700 000 tonnia valkopintakartonkia vuodessa. Viisikerroksisen kartonkilinjan rataleveys on 8,1 metriä ja suunnittelunopeus 900 metriä minuutissa. Linja tuottaa kahteen ja kolmeen kertaan päällystettyjä kartonkilaatuja, joiden neliöpaino vaihtelee 250 ja 450 g/m² välillä.
 
"Tällä valtavalla kartonginvalmistuslinjalla oli hyvin tiukat käynnistymistavoitteet. Metson ja Ningbon projektitiimit toimivat erittäin hyvässä yhteistyössä saavuttaen haastavat tavoitteet. Linjalla tuotettu päällystetty kartonki oli myyntikelpoista heti ensimmäisestä rullasta alkaen. Tämä todella antaa lupauksia tulevasta", toteaa johtaja Anil Kaul Ningbosta.
 
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 23 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter