Pörssitiedote joulukuuta 29, 2004 02.01.19 ip. CET

Metso Paperin Karhulan tuotantotoiminnan ulkoistamisesta sopimus

Osana Metso Paperin kesäkuussa 2004 käynnistettyä ohjelmaa, jolla uudistetaan liiketoimintakonseptia ja kevennetään kustannusrakennetta, Metso Paper on syksyn aikana selvittänyt vaihtoehtoja Karhulan tuotannolle.
 
Tämän selvityksen perusteella Metso Paper on tänään solminut kaupan Karhulan valmistusliiketoimintojen luovuttamisesta Mesera Works Oy:lle. Sen myötä 105 henkilöä siirtyy 1.1.2005 vanhoina työntekijöinä Mesera Worksin palvelukseen. Tämän lisäksi on tehty esisopimus, jolla Kiinteistö Oy Karhulan Levyhalli ostaa Karhulan yksikön tontin ja kiinteistön. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintoja ei julkisteta. Kaupoilla ei ole olennaista vaikutusta Metson 2004 viimeisen neljänneksen tulokseen.
 
Lisäksi Metso Paper on tänään allekirjoittanut sopimuksen Etteplan Oyj:n kanssa, jonka mukaan Karhulan perälaatikon mekaanisen suunnittelun kuusi henkilöä siirtyvät vanhoina työntekijöinä Etteplanin palvelukseen.
 
Metso Paper jatkaa Karhulassa paperikoneuusintoihin ja prosessipalveluihin liittyviä toimintoja.
 
Mesera Yhtiöt on Suomessa toimiva, metalliteollisuuden kone- ja laitevalmistajien sopimusvalmistaja. Yhtiön liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 330 henkilöä.
 
Etteplan-konserni on yksi Suomen johtavista teollisuustekniikan tuotanto- ja tuotekehitysprosessien suunnittelupalveluja tarjoavista yrityksistä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2003 oli 50,7 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 1000 henkilöä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven- ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 23 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter