Pörssitiedote joulukuuta 21, 2004 02.55.28 ip. CET

Metso toimittaa materiaalinkäsittelyjärjestelmän Cia. Siderúrgica de Tubarãolle Brasiliaan

 
Metso Minerals toimittaa täydellisen materiaalinkäsittelyjärjestelmän Cia. Siderúrgica de Tubarãolle (CST) Espírito Santon osavaltioon Brasiliaan. Tilauksen arvo on noin 26 miljoonaa euroa. Toimitus valmistuu kesäkuussa 2006.
 
Metso Mineralsin avaimet käteen -ratkaisu CST:n terästehtaalle kattaa materiaalinkäsittelylaitteet, sähköjärjestelmän sekä pölynpoistojärjestelmän. Toimitus sisältää syöttimiä, seuloja, hihnakuljettimia sekä siiloja ja lisälaitteita. Lisäksi Metso Minerals kunnostaa ja asentaa CST:n nykyisen laitteiston uuden järjestelmän kanssa yhteensopivaksi. 
 
Uusi materiaalinkäsittelyjärjestelmä tehostaa raaka-aineiden (rautamalmi, pelletti, hiili ja koksi) syöttöä masuuniin ja edelleen hiilijauheen syöttöä. CST:n tavoitteena on nostaa vuotuinen terästuotanto 7,5 miljoonaan tonniin.
 
Metso Minerals on toimittanut kokonaisen hihnakuljetinjärjestelmän terästehtaan ensimmäiseen vaiheeseen 1980-luvulla.
 
Brasilian terästeollisuuden ratkaisujen kysyntä on kasvussa. Kasvu johtuu pääasiassa Yhdysvaltojen, Japanin, Euroopan, Etelä-Amerikan ja Kiinan kasvaneesta teräksen kysynnästä.
 
CST on yksi Brasilian suurimmista teräsaihioiden tuottajista. Sen liikevaihto on noin 1,3 miljardia dollaria. CST on osa Arcelor-konsernia, joka on maailman suurin teräksen tuottaja.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven- ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003
Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 23 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter