Pörssitiedote helmikuuta 2, 2004 03.03.20 ip. CET

Metso laajentaa jälkimarkkinaliiketoimintaansa Suomessa

Metso-konserniin kuuluva, sellu- ja paperiteollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Scandinavian Mill Service Oy (SMS) on ostanut 31.1.2004 Paper Mill Service Kauttua Oy:n ja Kauttuan Automaatio- ja Sähköpalvelu Oy:n osakkeet. Kauppahintaa ei julkisteta. Järjestely tukee Metso Paperin asiakaslähtöistä toimintaa ja vahvistaa asemaa sellu- ja paperiteollisuuden kunnossapidon tuottajana.
Scandinavian Mill Service -ryhmä täydentyy yli 60 sähkö-, automaatio- ja mekaanisen kunnossapidon ammattilaisella, minkä jälkeen ryhmän palveluksessa on Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tsekin tasavallassa sijaitsevissa toimipaikoissa yhteensä 300 henkilöä.
Paper Mill Service Kauttua Oy (PMS) ja Kauttuan Automaatio- ja Sähköpalvelu Oy (KASPA) perustettiin kunnossapidon ulkoistuksen myötä 1990-luvun alussa. Yritykset tuottavat Eurassa sijaitsevien erikoispaperintuottajien, Ahlström Kauttua Oy:n ja Jujo Thermal Oy:n tarvitsemat kunnossapitopalvelut. PMS ja KASPA palvelevat myös muuta suomalaista metsäteollisuutta.
Scandinavian Mill Service on erikoistunut sellu- ja paperiteollisuuden kunnossapitotoiminnan kehittämiseen erityisesti asiakkaiden ulkoistaessa kunnossapitoaan. Yhdessä Metso Paperin ja Metso Automationin kanssa yhtiö tarjoaa asiakkailleen kunnossapidollisen kehittämisen lisäksi laite- ja prosessiosaamista, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen kilpailukyvyn kehittämisen.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter