Pörssitiedote helmikuuta 4, 2004 02.19.39 ip. CET

METSO SELVITTÄÄ TIENRAKENNUSKONEITA VALMISTAVAN DYNAPACIN KEHITYSVAIHTOEHDOT

Metso-konsernin strategian mukaisesti ja osana konsernin tasetta vahvistavia toimia Metson hallitus on päättänyt käynnistää selvitykset tienrakennuskoneita valmistavan Dynapacin kehitysvaihtoehdoista mukaanlukien mahdollinen yritysmyynti. Dynapac toimii itsenäisenä liiketoimintakokonaisuutena, jolla on varsin rajallisesti synergioita Metso Mineralsin muiden liiketoimintojen kanssa.
"Dynapac on erittäin hyvää ja kannattavaa liiketoimintaa, joka on vuonna 2003 vahvistanut markkina-asemaansa uusilla, kasvavilla markkinoilla kuten Kiinassa. Metso Minerals ei kuitenkaan pysty täysimääräisesti hyödyntämään Dynapacin potentiaalia", sanoo Metso Mineralsin toimitusjohtaja Bertel Langenskiöld.
Metso Mineralsin tiivistyksen ja päällystyksen liiketoimintalinjan muodostava Dynapac kuuluu maailman johtaviin tienrakennuskoneiden tarjoajiin. Dynapac suunnittelee, valmistaa ja markkinoi omalla vahvalla tuotenimellään tiejyriä, tienrakennuksen päällystys- ja tiivistyskoneita sekä maanrakennusteollisuuden koneita, laitteita ja palveluja. Vuonna 2003 Dynapacin liikevaihto oli 322 miljoonaa euroa, mikä oli alle viidennes Metso Mineralsin liikevaihdosta.
Dynapacin seitsemän valmistusyksikköä sijaitsevat Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Brasiliassa ja Kiinassa. Lisäksi yrityksellä on myyntiä ja markkinointia noin 50 maassa. Vuoden 2003 lopussa Dynapacin palveluksessa oli noin 1800 henkilöä. Dynapac siirtyi Metson omistukseen vuonna 2001 ruotsalaisen Svedalan ja Metson kiven- ja mineraalienkäsittelyryhmän Metso Mineralsin yhdistymisen yhteydessä. Dynapac perustettiin vuonna 1934 Karlskronassa, Ruotsissa.
Mahdollisella yritysmyynnillä olisi toteutuessaan merkittävä positiivinen vaikutus Metson nettovelkaisuusasteeseen.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 27 400. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter