Pörssitiedote helmikuuta 2, 2004 08.32.24 ap. CET

METSON JATKOJALOSTUSRYHMÄN MYYNTI SAATU PÄÄTÖKSEEN

Metso on saanut kilpailuviranomaisprosessien valmistuttua päätökseen jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmänsä myynnin sveitsiläiselle Bobst Groupille. Jatkojalostusryhmä siirtyi ostajan omistukseen 30.1.2004. Kaupasta, jonka arvo on noin 75 miljoonaa euroa, sovittiin lokakuussa 2003.
Paperiteollisuuden jatkojalostuskoneita valmistavan ryhmän myynti on osa Metson strategiaa keskittyä ydinliiketoimintoihinsa, joita ovat sellu- ja paperiteollisuuden, kiven- ja mineraalienkäsittelyn sekä prosessiautomaation koneet, laitteet ja ratkaisut sekä palvelut.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven-ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter