Pörssitiedote maaliskuuta 4, 2004 12.03.31 ip. CET

Metso Paper suoraviivaistaa rakennettaan ja lisää toimintansa asiakas- ja aluelähtöisyyttä

Metso Paper suoraviivaistaa rakennettaan. Tavoitteena on vahvistaa resursseja asiakassuhteiden hoitamisessa ja tehostaa ja nopeuttaa Metso Paperin ja sen liiketoimintalinjojen strategioiden toteuttamista niin maailmanlaajuisesti kuin alueellisella tasolla.
1.4.2004 lähtien Metso Paper koostuu neljästä liiketoimintalinjasta ja neljästä aluetoiminnosta. Liiketoimintalinjat vastaavat tuoteyksiköistään sekä asiakkaiden prosessien elinkaaren kaikista vaiheista kattaen uudet prosessit, prosessiuudistukset ja jälkimarkkinatoiminnot. Liiketoimintalinjojen johtoon on tehty seuraavat nimitykset:
 • Paperit
 • -liiketoimintalinjan johtajana jatkaa Hannu Mälkiä,
 • Kartongit
 • -liiketoimintalinjan johtajaksi on nimitetty Kari Kalliala, joka on toiminut viimeksi Jaakko Pöyryllä. Hän aloittaa tehtävässään jo 8.3.2004.
 • Pehmopaperit
 • -liiketoimintalinjan johtajaksi on nimitetty Marco Marcheggiani,
 • Kuidut
 • -liiketoimintalinjan johtajaksi on nimitetty Arto Aaltonen.
Lisäksi Metso Paperin päämarkkina-alueille on nimitetty seuraavat aluejohtajat:
 • Aasian-Tyynenmeren
 • aluejohtajaksi on nimitetty Kaj Lindroos,
 • Euroopan
 • aluejohtajaksi Arto Aaltonen,
 • Pohjois-Amerikan
 • aluejohtajaksi Jukka Tiitinen ja
 • Etelä-Amerikan
 • aluejohtajaksi Hannu Hakamäki.
Aluejohtajat vastaavat Metso Paperin ja sen liiketoimintalinjojen strategioiden toteuttamisesta alueillaan.
Liiketoimintalinjojen johtajat ja aluejohtajat raportoivat Metso Paperin toimitusjohtaja Bertel Karlstedtille.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 27 400. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter