Pörssitiedote maaliskuuta 12, 2004 11.05.19 ap. CET

METSO TOIMITTAA KARTONGINVALMISTUSLINJAN FOSHAN HUAFENG PAPERILLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa yhdessä kiinalaisen yhteisyrityksensä Valmet-Xianin kanssa kartonginvalmistuslinjan Foshan Huafeng Paper Co., Ltd:lle, Zhuhaihin, Guangdongin maakuntaan Kiinaan. Uusi linja käynnistyy vuoden 2005 viimeisellä neljänneksellä. Tilauksen kokonaisarvo on yli 30 miljoonaa euroa.
 
Tilattu kartonginvalmistuslinja tuottaa nelikerroksista päällystettyä kierrätyskartonkia, jonka neliöpaino on 250-450 g. Linjan vuosituotanto on noin 300 000 tonnia. Linja on leveydeltään 5,15 metriä ja sen ajonopeus on 700 metriä minuutissa.
 
Foshan Huafeng Paper on yksi Etelä-Kiinan suurimmista korkealaatuisen päällystetyn kierrätyskuitukartongin tuottajista. Se kuuluu Foshan Huaxin Packaging Co., Ltd:hen, joka on listattu Shenzenin pörssissä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter