Pörssitiedote maaliskuuta 16, 2004 11.01.40 ap. CET

METSO TOIMITTAA PEHMOPAPERIKONEEN HENGAN HOLDING CO., LTD:LLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa pehmopaperikoneen kiinalaiselle HengAn Holding Co., Ltd:lle An Hai Zheniin, Fujianin maakuntaan. Pehmopaperilinja käynnistyy vuoden 2006 alussa. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Pehmopaperikoneen lisäksi tilaus käsittää Metso Automationin prosessin- ja laadunvalvontajärjestelmän sekä koulutus- ja käynnistyspalvelut.
 
Uusi pehmopaperilinja tuottaa 60 000 tonnia kasvo-, wc- ja pyyhepapereita vuodessa. Sen raaka-aineena käytetään ensiökuitumassaa. Koneen leveys on 5,5 metriä ja suunnittelunopeus 2000 m/min.
 
HengAn on yksi Kiinan johtavia hygieniatuotteiden valmistajia, jonka myynti- ja jakeluverkosto kattaa koko maan. HengAn Holding kuuluu HengAn International -yhtiöön, jonka osakkeet noteerataan Hong Kongin pörssissä. HengAn Internationalin liikevaihto on noin 117 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä yli 6000.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter