Pörssitiedote maaliskuuta 12, 2004 11.06.52 ap. CET

METSO TOIMITTAA PUUNKÄSITTELYJÄRJESTELMÄN JA MASSALINJAN SHANDONG CHENMINGILLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa puunkäsittelyjärjestelmän ja valkaistua kemikuumahierrettä (BCTMP-massaa) valmistavan linjan kiinalaiselle Shandong Chenming Paper Holdings Ltd.:lle. Uusi linja otetaan käyttöön Shouguangissa, Shandongin maakunnassa vuoden 2005 ensimmäisellä neljänneksellä. Kauppahintaa ei julkisteta.
 
Metso Paperin toimitus sisältää laitteet hakkeenpesuun, päälinjajauhatukseen ja -lajitteluun, rejektin saostukseen ja jauhatukseen sekä massan pesuun ja valkaisuun. Toimitukseen kuuluu myös lämmöntalteenoton sisältävä höyrynerotus ja linjan ohjausjärjestelmä.
Puunkäsittelyjärjestelmän toimitus sisältää kuorinta- ja hakkeenlajitteluprosessit sekä kaksi purkaimin varustettua hakkeen varastosiiloa.
 
Uusi linja valmistaa korkealaatuista BCTMP-massaa 735 tonnia päivässä. Massa, jonka raaka-aineena on kiinalainen poppeli, käytetään kartonginvalmistukseen.
 
Shandong Chenming Paper Holdings Ltd. on Kiinan suurimpia paperintuottajia. Yhtiön paperin- ja kartonginvalmistuskapasiteetti on noin 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Yhtiön A- ja B-osakkeet noteerataan Shenzhenin pörssissä.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter