Pörssitiedote maaliskuuta 31, 2004 01.32.23 ip. CET

Metso uusii Stora Enson Whitingin paperikoneen USA:ssa

Metso Paper uusii Stora Enso North American Whitingin tehtaan paperikoneen Wisconsinin osavaltiossa USA:ssa. Kevyesti päällystettyä LWC-paperia tuottava linja käynnistyy uudistuksen jälkeen toukokuussa 2005. Tilauksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.
Metso Paperin toimitus käsittää puristin- ja kuivatusosien modernisoinnin sekä rullaimen ja uudelleenrullaimen uudistuksen. Paperikoneen (PM 64) viiranleveys on 6,2 metriä. Uudistuksen tavoitteena on parantaa tuotantolinjan tehokkuutta ja paperin laatua.
Stora Enso North Americalla on Pohjois-Amerikassa kahdeksan paperitehdasta. Vuonna 2003 Stora Enso North America tilasi Metso Paperilta paperikoneen uudistukset Kimberlyn tehtaalleen ja Bironin tehtaalleen Wisconsiniin. Nämä projektit ovat parhaillaan toimitusvaiheessa. Stora Enso -konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 12,2 miljardia euroa. Yhtiöllä on noin 43 000 työntekijää yli 40 maassa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter