Pörssitiedote huhtikuuta 20, 2004 12.03.31 ip. CET

Metso toimittaa Stora Ensolle Kvarnsvedeniin maailmanluokan SC-paperilinjan

Metso Paper toimittaa Stora Enson Kvarnsvedenin tehtaalle Ruotsiin korkealuokkaista SC-aikakauslehtipaperia tuottavan valmistuslinjan. Tuotantolinja käynnistyy vuoden 2005 lopulla. Tilaus on Metson ja Metso Paperin historian suurin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Laaja toimitus kattaa tehdasrakennusta lukuunottamatta käytännössä koko uuden PM 12
-linjan SC-paperitehtaan. Toimitukseen sisältyvät paperinvalmistuksen pääkoneet, prosessijärjestelmät, apu- ja lisäjärjestelmät, sähköistys ja huoltopalvelut. Metso Automation toimittaa laajan kokonaisuuden ohjaus- ja valvontajärjestelmiä. Toimitukseen sisältyy myös puunkäsittelyn sekä TMP- ja valkaisulaitoksen laajennus uuden valmistuslinjan tarpeita vastaaviksi.
 
Uusi PM 12, jonka viiran leveys on 11,3 m ja suunnittelunopeus 2000 m/min, tulee olemaan maailman suurin paperikone. Linjan tuotantokyky on 420 000 tonnia vuodessa ja se kuuluu myös maailman suurimpiin.
 
Stora Enson Kvarnsvedenin tehdas perustettiin vuonna 1900 Dalälven-joen varrelle Keski-Ruotsin Borlängeen. Nykyisin tämän neljän paperikoneen tehtaan vuotuinen tuotantokyky on 700 000 tonnia sanomalehtipaperia, parannettua sanomalehtipaperia ja päällystämätöntä aikakauslehtipaperia.
 
Stora Enso on paperi-, pakkaus- ja metsäteollisuusalan yritys, joka tuottaa paino- ja hienopapereita, pakkauskartonkeja sekä metsäteollisuustuotteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2003 oli 12,2 miljardia euroa. Yhtiöllä on noin 44 000 työntekijää yli 40 maassa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä  50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
Lisätietoja antaa:
Leo Allo, viestintäjohtaja, Metso Paper, puh. 040-544 9509

Metso in Twitter