Pörssitiedote toukokuuta 6, 2004 02.04.21 ip. CET

Metso toimittaa paperin jälkikäsittelylinjan Sun Paperille Kiinaan

Metso Paper toimittaa yhdessä kiinalaisen yhteisyrityksensä Valmet-Xianin kanssa paperin jälkikäsittelylinjan Sun Paperille Yanzhouhun, Shandongin provinssiin Kiinaan. Jälkikäsittelylinja asennetaan Sun Paperin uuteen hienopaperikoneeseen, jonka asiakas tilasi Metsolta tammikuussa 2003. Paperikone käynnistyy elokuussa 2004 ja jälkikäsittelylinja elokuussa 2005. Tilauksen arvo on lähes 40 miljoonaa euroa.
Paperikone PM 19:n jälkikäsittelylinjan leveys päällystyskoneella on 4 870 mm ja päällystyskoneen suunnittelunopeus 1 500 m/min. Linja käsittää välirullaimen, päällystyskoneen, ilmakuivaimet, rullaimen, pituusleikkurin sekä mattakalanterin, joka asennetaan päällystyskoneeseen. Kiiltävien laatujen kalanterointi suoritetaan off-line-kalanterilla, jonka suunnittelunopeus on 1600 m/min. Lisäksi toimitukseen sisältyy Metso Automationin paperin laadun- ja prosessin käynnin- ja kunnonvalvontajärjestelmiä.
Sun Paper on Kiinan suurin yksityisomistuksessa oleva paperiteollisuusyhtiö. Uuden jälkikäsittelylinjan käynnistyttyä vuonna 2005 yhtiön kartongin ja paperin tuotantokapasiteetti nousee yli miljoonaan tonniin. Metso Paper on aikaisemmin toimittanut Sun Paperille kaksi kartonkikonetta sekä päällystettyä kierrätyskuitukartonkia valmistavan linjan Dongguan Jianhuille, jonka Sun Paper osittain omistaa.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter