Pörssitiedote kesäkuuta 24, 2004 10.06.57 ap. CET

METSO TOIMITTAA BCTMP-LINJAN JA JÄLKIKÄSITTELYJÄRJESTELMÄN SHANDONG HUATAI PAPERILLE KIINAAN

Metso Paper toimittaa valkaistun kemikuumahierteen (BCTMP) valmistuslinjan, paalimassalinjan sekä paperirullien jälkikäsittelyjärjestelmän Shandong Huatai Paper Co., Ltd:lle Kiinaan. Dong Ying Cityyn, Shandongin maakuntaan toimitettavat linjat käynnistyvät joulukuussa 2005.
Massalinjan toimitukseen kuuluvat hakkeenpesu, päälinjajauhatus ja -lajittelu, rejektin jauhatus, massan pesu ja korkeasakeusvalkaisu ja höyrynerotus. Linjalla valmistetaan poppelista valkaistua kemikuumahierrettä, joka käytetään kevyiden offset-painopapereiden valmistukseen.
Metso Paper on saanut kolme BCTMP-linjan tilausta Shandongin maakunnasta viimeisten 12 kuukauden aikana.
Paperirullien jälkikäsittelyjärjestelmän toimitus kattaa kaksi pituusleikkuria, konerullavaunun, pakkauskoneen sekä rullienkäsittelyjärjestelmän. Pituusleikkurien työleveys on 9,8 metriä. Rullanpakkaus- ja rullankäsittelyjärjestelmät on suunniteltu 160 rullan tuntikapasiteetille. Maailman ensimmäinen OptiStream-jälkikäsittelyjärjestelmä toimitetaan uuteen PK 11 -sanomalehtipaperikoneeseen.
Shandong Huatai Paper tilasi Metso Paperilta vuonna 2001 pituusleikkurin sekä rullanpakkaus- ja rullankäsittelyjärjestelmän PK 9:lle.
Shandong Huatai Paperin tehdas sijaitsee Keltaisenjoen alajuoksulla Pohjois-Kiinan tasangon itäosassa. Yhtiöllä on useita paperikoneita, jotka tuottavat sanomalehtipaperia, hienopaperia, erikoispainopapereita, päällystettyä kartonkia ja pehmopapereita.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on runsaat 26 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter