Pörssitiedote kesäkuuta 1, 2004 09.01.26 ap. CET

Metso toimittaa venttiilejä ja analysaattoreita Veracelin sellutehdasprojektiin Brasiliaan

Metso Automation toimittaa venttiilejä ja online-analysaattoreita Veracel Celulose S.A:n sellutehdasprojektiin Brasiliaan.Toimituksen kokonaisarvo on yli 6 miljoonaa euroa. Bahian osavaltioon, Eunápolikseen rakennettava tehdas suunnitellaan käynnistettävän vuoden 2005 puolivälissä.
 
Metso Automationin toimitus sisältää yli 1 000 automaattista venttiiliä kuitulinjalle, kemikaalintalteenotto- sekä vedenkäsittelyprosesseihin. Metso Automanionin digitaalista säätöteknologiaa käytetään tehtaalla yli 600 kriittisessä virtauksensäätösovelluksessa. Lisäksi Metso Automation toimittaa online-analysaattoreita kuitulinjalle, muun muassa ligniininpoiston ja massan vaaleuden säätöön, sekä valkolipeälaitokselle kaustisoinnin säätöön.
 
Veracel Celulose on Stora Enso Oyj:n ja Aracruz Celulose S.A:n omistama yritys. Rakennettava tehdas tulee tuottamaan 900 000 tonnia täysvalkaistua eukalyptussellua vuodessa. Tehtaaseen valittu teknologia on erityisesti suunniteltu tuottamaan korkealaatuista sellua mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on runsaat 26 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter