Pörssitiedote heinäkuuta 1, 2004 08.31.55 ap. CET

METSON DYNAPAC-RYHMÄN MYYNTI SAATU PÄÄTÖKSEEN

Metso-konserni on saanut tarvittavien kilpailuviranomaisprosessien valmistuttua päätökseen tienrakennuskoneita valmistavan Dynapac-ryhmän myynnin pohjoismaiselle pääomasijoittaja Altorille. Kauppahinta maksettiin ja Dynapac siirtyi Altorin omistukseen 30.6.2004. Velaton kauppahinta on noin 283 miljoonaa euroa. Kaupasta sovittiin huhtikuussa 2004.
 
Dynapacin myynnillä on merkittävä positiivinen vaikutus Metson nettovelkaisuusasteeseen, joka laskee 27 prosenttiyksikköä. Kaupan myötä Metson taseesta poistuu liikearvoa ja muita aineettomia oikeuksia noin 130 miljoonaa euroa.
 
Tienpäällystyskoneita valmistavan ryhmän myynti on osa Metson strategiaa keskittyä palvelemaan sellu- ja paperiteollisuuden, kiven- ja mineraalienkäsittelyn sekä prosessiautomaation asiakkaita. Dynapacilla, joka on ollut osa Metso Mineralsia, ei ole asiakaspohjaisia synergoita liiketoiminta-alueen muun liiketoiminnan kanssa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on runsaat 26 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter