Pörssitiedote elokuuta 24, 2004 10.03.57 ap. CET

METSO TOIMITTAA PAPERIKONEEN HANKUK PAPERILLE ETELÄ-KOREAAN

Metso Paper toimittaa hienopaperinvalmistuslinjan Hankuk Paperin Onsanin tehtaalle Etelä-Koreaan. Linja käynnistyy vuoden 2005 lopussa. Asiakkaan pyynnöstä tilauksen arvoa ei julkisteta. Linja on jo kolmas, jonka Metso Paper toimittaa samalle tehtaalle.
 
Toimitus käsittää täydellisen paperinvalmistuslinjan PM 4:n, jossa on Metso Automationin toimittama ohjausjärjestelmä. Paperiradan leveys rullaimella on 5,2 metriä ja koneen suunnittelunopeus 1 200 m/min. Vuotuinen kapasiteetti on 200 000 tonnia.
 
Hankuk Paper on Korean johtava paperinvalmistaja. Yhtiö on perustettu vuonna 1958, ja se valmistaa erilaisia puuvapaita paino- ja kirjoituspapereita. Kun uusi tuotantolinja vuonna 2005 käynnistyy, yhtiön tuotantokapasiteetti nousee 560 000 tonniin vuodessa.
 
Pitkän tähtäimen (vuosille 2000-2015) ennusteiden mukaan paperin ja kartongin kulutuksen Etelä-Koreassa arvoidaan kasvavan lähes 3 prosenttia, mikä ylittää selvästi globaalin 2,2% tason.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven- ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa ja henkilökuntaa oli yhteensä noin 27 400. Metso-konserni on listattuna Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter