Pörssitiedote syyskuuta 28, 2004 02.00.33 ip. CET

Metso Paper toimittaa CTMP-massalinjan Rottnerosille Ruotsiin

Metso Paper toimittaa uuden markkinamassalinjan Rottneros-yhtymän Utansjön tehtaalle Ruotsiin. Linja käynnistyy maaliskuussa 2005. Tilauksen arvo on yli 10 miljoonaa euroa.
 
Linja valmistaa lehtipuusta CTMP-massaa (kemikuumahierrettä) 100 000 vuositonnin kapasiteetilla. Metso Paperin toimitukseen kuuluvat linjan pääprosessilaitteet, prosessisuunnittelu, koulutus, asennus ja käynnistys. Kyseessä on Metso Paperin kolmas CTMP-massalinjatoimitus Rottneros-yhtymälle.
 
Rottneros-yhtymä on itsenäinen markkinamassan toimittaja ja johtavia CTMP-massojen tuottajia. Yhtymään kuuluvat emoyhtiö Rottneros AB, viisi massatehdasta Ruotsissa ja Espanjassa sekä saha ja puunhankintayrityksiä Latviassa ja Portugalissa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven- ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter