Pörssitiedote syyskuuta 2, 2004 11.31.46 ap. CET

METSO PAPERIN KUSTANNUSTEN KEVENTÄMISOHJELMA TARKENTUU

Metso-konsernin kesäkuussa 2004 julkistama ohjelma Metso Paperin kiinteiden kustannusten keventämiseksi vuositasolla yhteensä 50 miljoonalla eurolla tarkentuu. Tähän ohjelmaan liittyen Metso Paper käynnistää lähiviikkoina neuvottelut yhteensä noin 700 työpaikan osalta Suomessa, Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa.
 
Nyt käynnistettävät Metso Paperin neuvottelut koskevat Suomea noin 450 työpaikan osalta, Ruotsia noin 130 työpaikan osalta ja Pohjois-Amerikkaa noin 120 työpaikan osalta. Neuvottelujen suunnitellut henkilöstövaikutukset Suomessa ovat Jyväskylässä 100-140 työpaikkaa ja Järvenpäässä noin 90-120 työpaikkaa. Lisäksi selvitetään Karhulan tuotantoyksikön vaihtoehdot ja siellä neuvottelut koskevat 150 työpaikkaa. Pienempiä vähentämistarpeita kohdistuu lisäksi yksiköihin Valkeakoskella, Turussa, Porissa ja Tampereella. Ruotsissa Karlstadissa neuvotellaan 80-100 työpaikan vähentämisestä ja Sundsvallissa 40-60 työpaikan vähentämisestä. Pohjois-Amerikan osalta henkilöstövaikutukset jakaantuvat usean paikkakunnan kesken.
 
Muilta osin suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin. Keventämisohjelman henkilöstövaikutusten arvioidaan koostuvan puoliksi vähennyksistä sekä puoliksi ulkoistamisista ja niihin rinnastettavista toimenpiteistä. Kustannusten keventämisohjelman koko henkilöstövaikutusten on arvioitu olevan yhteensä noin 1100-1300 henkilöä. Suunnitellut toimet ajoittuvat pääosin vuosille 2004-2005.
 
Metso Paperin palveluksessa on noin 9000 henkilöä. Henkilöstöstä noin 5000 henkilöä työskentelee Suomessa, noin 1500 Ruotsissa ja noin 1250 Pohjois-Amerikassa.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven- ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on runsaat 26 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter