Pörssitiedote syyskuuta 15, 2004 11.02.17 ap. CET

Metso toimittaa kartonkikoneen Tonic Emballagelle Algeriaan

Metso Paper ja Metso Automation toimittavat Tonic Emballage Sarl:lle Bou-Ismailiin Algeriaan korkealaatuisia kierrätyskuitupohjaisia pakkauskartonkilaatuja tuottavan kartonkikoneen. Kone käynnistyy kesällä 2005. Tilauksen arvo on 24 miljoonaa euroa.
 
Kolme metriä leveän kartonkikoneen lisäksi toimitukseen kuuluu ohjaus- ja valvontajärjestelmä. Koneen suunnittelunopeus on 900 m/min, ja se tuottaa testlaineria, valkopintaista laineria (WTTL) sekä aallotuskartonkia. Tuotteiden neliöpaino vaihtelee 80 ja 180 g/m2 välillä.
 
Algerin alueella sijaitseva Tonic Emballage on merkittävä paperi- ja kartonkituotteiden valmistaja. Vuonna 2003 yhtiö tilasi Metso Paperilta pehmopaperikoneen, jota asennetaan parhaillaan samalle alueelle.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter