Pörssitiedote syyskuuta 30, 2004 10.06.36 ap. CET

Metso toimittaa puunkäsittelyjärjestelmän CMPC Celulosalle Chileen

Metso Paper toimittaa mittavan puunkäsittelyjärjestelmän CMPC Celulosa S.A:n Santa Fén tehdaslaajennusprojektiin Chileen. Puunkäsittelyjärjestelmä käynnistyy syksyllä 2006 tehtaan laajennuksen valmistuttua. Tilauksen arvo on noin 32 miljoonaa euroa.
 
Metso Paperin toimitus kattaa kolme haketuslinjaa, joista kaksi on kuoritulle ja yksi kuorimattomalle puulle. Toimitus sisältää järjestelmät myös hakkeen varastointiin ja seulontaan sekä kuorenkäsittelyyn varastoineen.
 
Tehdas käyttää puuraaka-aineena 3,8 miljoonaa kiintokuutiota eukalyptusta vuodessa. Tehtaan käyttämästä puusta 70 prosenttia on metsässä kuorittua ja loppu kuorimatonta.
 
CMPC Celulosa S.A:n Santa Fén tehdas sijaitsee Nacimienton lähellä, noin 500 km Santiagosta etelään. Uuden tehtaan suunniteltu vuosituotanto on 780 000 tonnia lyhytkuituista markkinasellua.
 
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven- ja mineraalienkäsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 26 000 henkilöä 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter