Pörssitiedote lokakuuta 5, 2005 03.05.49 ip. CET

Metso sopinut paperinvalmistuslinjan toimittamisesta Myllykoskelle Tsekin tasavaltaan

Metso Paper on sopinut Myllykoski Oy:n kanssa suuren paperinvalmistuslinjan toimittamisesta Tsekin tasavaltaan. Hanke odottaa mm. paikallisviranomaisten hyväksyntää, jonka vuoksi sopimuksessa on purkava ehto. Hankkeen suunnittelutyö on aloitettu erikseen sovituin ehdoin sen varmistumista ennakoiden. Myllykoski suunnittelee käynnistävänsä linjan vuoden 2007 alkupuolella. Toimituksen arvo on selvästi yli 200 miljoonaa euroa.
Uusi valmistuslinja tuottaa erilaisia päällystämättömiä painopapereita, yhteensä 380 000 tonnia vuodessa. Metson toimitus sisältää puunkäsittely- ja painehiomolaitokset; massankäsittelyjärjestelmät; 11,3 m leveän, 2000 m/min -nopeudelle suunnitellun paperikoneen, joka sisältää on-machine-kalanteroinnin; pituusleikkurit sekä rullankäsittelyjärjestelmän. Metso Automation toimittaa laajan automaatiojärjestelmä- kokonaisuuden.
Myllykoski Oy on perheomisteinen kansainvälinen paperiteollisuusryhmä, joka toimii pääasiassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Ryhmän tuotteet - puupitoiset ja kierrätyskuitupohjaiset päällystämättömät ja päällystetyt painopaperit, sekä sanomalehtipaperi, markkinoidaan kustantajille, painotaloille ja luetteloyhtiöille maailmanlaajuisesti. Myllykosken yhdeksän paperitehtaan yhteenlaskettu vuosikapasiteetti on 2,8 miljoonaa tonnia. Ryhmän palveluksessa on noin 3800 henkilöä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter