Pörssitiedote marraskuuta 17, 2005 03.00.09 ip. CET

Metso Minerals avaa varasto- ja asiakaspalvelukeskuksen Yhdysvalloissa

Metso Mineralsiin kuuluva murskaus ja seulonta -liiketoimintalinja keskittää Pohjois-Amerikan varastointi-, logistiikka- ja asiakaspalvelunsa Columbiaan, Etelä-Carolinaan. Kyseessä on vuonna 1965 avatun tuotantolaitoksen nykyaikaistaminen ja laajennus. Kokonaisinvestoinnin arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Asiakaspalvelukeskuksen lisäksi Columbiaan tulee liikuteltavien seulojen ja murskauslaitosten kokoonpanolinja. Uusittuihin tiloihin kuuluu 19 000 neliömetriä toimisto- ja tehdastiloja 16 hehtaarin tontilla.
 
Columbian kokonaisuuden tarkoitus on vastata Yhdysvaltain kasvaneeseen murskeentuotannon kysyntään ja parantaa joustavuutta ja asiakaspalvelua sekä tehostaa murskaus- ja seulontalaitteiden toimituksia koko Pohjois-Amerikan alueella. Uusittu asiakaspalvelukeskus avataan vuoden 2006 keväällä. Toimiessaan täydellä kapasiteetilla vuonna 2007 se työllistää arviolta 150 tuotannon, asiakaspalvelun ja hallinnon ammattilaista. Kokoonpanolinjalta arvioidaan valmistuvan 200 mobiililaitosta vuosittain.
 
Metso Minerals on toiminut Yhdysvalloissa 1870-luvulta alkaen. Yhtiön murskaus- ja seulontaliiketoimintalinjalla on asiakaspalvelu- ja logistiikkakeskuksia suoraan tai edustuksen kautta 50 maassa. Erityisesti paikallisen asiakaspalvelun tehostaminen kuuluu liiketoiminnan strategisiin tavoitteisiin.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter